körtefa-ültetés

Nagykárolyban is elültették Petőfi körtefáját!

9:50
Petőfi körtefáját a Nagykároly Egy nagy szerelem városa címet viselő, a Petőfi 200 évfordulóra tervezett eseménysorozat záró mozzanataként ültették el szerdán a Református Óvoda és a Kálvin-központ kertjében.

Az iskola, ahol már 17 oltvány is gyökeret vert!

10:42
A Technikum, amelyben az osztályok őshonos gyűmölcsfa-csemetéket gondoznak - és ballagás után átadják a fácskákkal kapcsolatos őrzői feladatokat a frissen érkezőknek!

Petőfi körtefájával gazdagodott a Pongrácz Lajos Alapiskola!

9:51
A Petőfi-emlékévhez kapcsolódóan a Magyar Kultúráért Alapítvány felhívást tett közzé Petőfi körtefája címmel .  A mintegy százötven jelentkező közül összesen három felvidéki volt. Ezek egyike az ipolysági Pongrácz Lajos Alapiskola, melynek udvarában május 22-én ültették el a kis facsemetét.

Petőfi körtefája - és 24 egyéb oltvány ültetése Akasztón!

7:06
A Fürge Ujjak Kézimunkakör sikeresen jelentkezett a Magyar Kultúráért Alapítvány Petőfi Körtefája című felhívására, így a Piripara Alkotóház udvarán 25 őshonos gyümölcsfa oltványt ültethettek el.

Petőfi körtefája Miskolcon!

10:19
Negyedikes általános iskolások segítettek elültetni a Petőfi Könyvtár udvarán Petőfi körtefáját! A könyvtárosok meg is örökítették az eseményt!

Ültetés Murakeresztúron!

4:39
Petőfi körtefái hamarosan több, mint 100 helyszínen vernek gyökeret, hogy szimbólumként hirdessék: a reformkor szellemisége él, és a mai napig hű őrzői vannak szerte az egész Kárpát-medencében. Az egyik első oltványt Murakeresztúr iskolásai ültették el - és egy különleges Zrínyi körtefája -Zelenska körte is otthonra talált a faluban!

Hova menjek?- Hétvégi ajánló

18:48
Föld Napja, Szent György-nap, Nyitott Tájházak napja. Körtefa-ültetés, hegypásztorkodás és QR-kódos kalandjáték, harc a sárkánnyal, tánc-találkozó vagy épp juhnyírés - igen, nyírÉS, ahogyan a régiek mondták a Bakonyban. Mindenkinek tudunk programot ajánlani!
április

25.
14:00-15:00

Petőfi körtefája - ültetés!

Murakeresztúr | József Attila u. 44
Elérkezett az ültetés napja!

Nagykároly

Nagykároly |
A partiumi település amelyben Szendrey Júlia és Petőfi Sándor megismerkedett - és amely hamarosan Petőfi körtefájának is otthont ad!

Kiszombor

Kiszombor |
A selyemhernyók és az eperfák magyar paradicsoma - amelyben 2023 májusában Petőfi körtefája is helyet kapott!
június

3.
16:30-22:00

Tájház napja

Kehidakustány | Hunyadi János u. 20.
Faültetés, bábszínház, koncert és táncház!