23 éve látogatnak több tízezren Szatmárnémetibe a Partiumi Magyar Napok rendezvénysorozat eseményeire. Idén augusztus 14 -18 közt várnak szeretettel mindenkit!

Színház, koncert, felolvasások, filmvetítés, kiállítás, népzene, néptánc és sok minden más. A Partiumi Magyar Napok eseményei Szatmárnémeti több helyszínén zajlanak párhuzamosan. Lesz program a  Kossuth-kertben, a Vécsey-házban (Szépművészeti  Múzeum), az Északi Színházban és a Tűzoltótorony parkjában is. 

Szerdán előadás (Emlékezés Kovács András Ferenc költőre) , koncert (Bachtól a Balkánig)  és film (Hadik) nyitja a programsorozatot. Csütörtökön már 10 órától bábelőadás várja  a legkisebbeket  (Volt egyszer egy kert -a Zalaegerszegi Bábszínház vendégjátéka) - és innentől nincs megállás: lesz hadtörténeti előadás, kiállításmegnyitó, még egy bábszínház (a Székelyudvarhelyi Bábműhely jóvoltából) - este pedig Medveles vár mindenkit: Lackfi János egyfelvonásosát Őze Áron rendezésében lehet megnézni az Északi Színházban. Csütörtök este koncerttel zárul: a TarBeton Színpadon Demjén Ferenc lép fel.

Pénteken a Székelyudvarhelyi Bábműhely indítja a napot mesekoncerttel reggel 10 órakor. Lesz közös limonádézás, szatmári termékek vására, délután pedig néptánc a Kossuth Kertben a szilágyszéri Kukurók és a zilahi Terbete néptánccsoport fellépésével.  Este Pál István Szalonna és Bandája húzza a talpalávalót a Partiumi borudvarban, 21 órától pediga  Margaret Island ad koncertet a Kossuth parkban. Késő este is lehet majd mulatni: a Rézeleje Fanfárosok és DJ Flashboy gondoskodik a zenéről.

Szombaton már 9-kor megkezdődik a  Veress Ádám főzőverseny.  A 23. Partiumi Magyar Napok legvidámabb és egyben legínycsiklandozóbb versenyén a csapatok bármilyen hagyományos ételt elkészíthetnek, lehet az sertés, birka, hal, vad, szárnyas vagy egyéb bográcsban készült étel, amelyeket szakmai zsűri fog értékelni. Idén egy igazi sztárséf, mégpedig Sági Szilárd lesz a zsűri elnöke. Aki nem akar főzni, bringával bizonyíthat a párhuzamosan zajló kerékpáros ügyességi versenyen. A délután részben a gyerekeké: lehet rajzolni, bábelőadást nézni, kézműveskedni, sportvetélkedőkön részt venni. És a felnőttek sem fognak unatkozni: néptáncelőadástól slam poetry open mic-ig terjedő palettáról lehet választani. Este a Pandora Projekt, a Blahalouisiana és a Don't Stop the Queen koncertje követi egymást a Kossuth-kertben. Éjjel karaokézhatnak a legkitartóbbak.

Vasárnap reggel 8-kor félmaratont futhatnak a legedzettebbek, délelőtt interaktív meseszínház várja a kicsiket. Itt lesznek a Salto Mortale gólyalábasai is - délután felvonulni is lehet velük.  Este Kacaj, Dolly Plussz és Gypo Circus koncert zárja a programot. 

Részletek, napi bontás, leírások, jelentkezés itt.

Addig is pedig kedvcsinálónak pár fotó a tavalyi fesztiválról: