Kaplonyban, a Páduai Szent Antal ferences templomban gyűlnek majd össze gazdálkodók a Kárpát-medencéből, hogy a hagyományokhoz híven megtartsák a Magyarok Kenyere program idei első, kiemelt rendezvényét, a Kárpát-Medencei Búzaszentelő Ünnepséget április 19-én pénteken!

A Kárpát-Medencei Búzaszentelő Ünnepségnek ad otthont április derekán Kaplony, illetve a Páduai Szent Antal ferences templom - tájékoztat a Partiumi Falugazdász Hálózat.

Április 19-én, pénteken, a reggeli órákban Kaplonyban, a Páduai Szent Antal ferences templomban gyűlnek majd össze gazdálkodók a Kárpát-medencéből, hogy a hagyományokhoz híven megtartsák a Magyarok Kenyere program idei első, kiemelt rendezvényét, a Kárpát-Medencei Búzaszentelő Ünnepséget.

A templom - amely a Károlyi család kriptájának őrzője - nem csak Ybl Miklós egyik legkorábbi és önálló alkotásaként is ismert, hanem a félköríves romantika (Rundbogenstil) romanizáló stílusirányzata korai képviselőjeként, kis túlzással, a magyarországi romantikus építészet legjelentősebb egyházi épülete.

A templom (és a kripta) a rendezvényt és szentmisét követően idegenvezető, szakmai kísérő segítségével is látogatható lesz az érdeklődők számára.

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. További információért a szervezőkkel kell felvenni a kapcsolatot a magyarokkenyere@magyarokkenyere.hu címen.

forrás: Friss Újság