Nyitva a Völgy! A Petőfi Kulturális Ügynökség, a Magyar Kultúra Magazin, a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Magyar Nemzeti Múzeum közös szervezésű programsorozattal, koncertekkel, előadásokkal és beszélgetésekkel vár a PKÜ Petőfi Udvarban! Ízelítő a programkínálatból.

Már a nyitónapon, június 19-én fergeteges bulival indíthatod a hetet a PKÜ Petőfi Udvarban: 19:45-től a Góbé lép fel. A zenekar az új, készülő album dalainak majdnem felét is játssza a koncerten. Nemrégiben interjút is készítettünk velük - itt olvashatod a részleteket!

Másnap már délután érdemes benézni a Petőfi Udvarba. a Magyar Nemzeti Múzeum régészeti sétája indul innen 15 órától Öcs és Pula között. A séta hossza 15km. 16.30-tól Juhász Anna és vendégei - Juhász Anna vendégei - Bereményi Géza, Hrutka Róbert és Für Anikó - beszélgetnek a színpadon. Az este fellépői a Slow Village, a Jazzbois és a Sorbonne Sexual lesznek.

Vasárnap a hangyák különleges világába kalauzol a Magyar Kultúra Magazin beszélgetése.  A hangyák birodalmának sci-fibe illő működéséről dr. Maák István Elek mürmekológussal, a SZTE Ökológiai Tanszékének adjunktusával. Bonczidai Éva, a Magyar Kultúra magazin főszerkesztője beszélget, majd Fedon-dalok c. program keretében költők énekelnek. Hallottál már költőt énekelni? Kibírod a nyers őszinteséget? Azt is, ha igaz? Regős Mátyás és Vértesi Ferenc zenés műsora után egyértelmű válaszaid lesznek ezekre a kérdésekre - ígérik a szervezők. Az este zenekarai: Domingo, Qualitons, Galaxisok. 

Hétfőn délután Pilvax Brunch! Kávézz és beszélgess 11 órától az udvarban a PIM szervezésében - olyan témákról, amelyek a  Piilvax ifúságát is foglalkoztatták. Gyerekekkel ideális választás 13:30-tól a Zenés Olvasósarok Móga Piroskával a MeseCentrum programján. Este pedig a Magyar Band, a  Hocuspony és  Lil Frakk koncertezik.

Kedden a Pilvax Brunch után Hangszervándor: Találkozhatunk itt afrikai nyelvdobbal, török sazzal, ír bodhrannal, de hallhatunk mongol torok éneket, lófejes hegedűt, vagy sakktáblából készült cigarbox blues gitárt. Az előadás javasolt kicsiknek, nagyoknak, fiataloknak, idősebbeknek egyaránt. Este pedig Zűrös Banda, Pál Utcai Fiúk, Abigél és 6363 koncert!

A Petőfi Udvar további programjai a cikk második részében!