A Völgy utolsó napjai is izgalmasak lesznek a PKÜ Petőfi Udvarban! A Petőfi Kulturális Ügynökség, a Magyar Kultúra Magazin, a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Magyar Nemzeti Múzeum közös szervezésű programsorozatára érdemes szombaton és vasárnap is benézni! koncertekkel, előadásokkal és beszélgetésekkel vár a Petőfi Udvarban!

Szombaton vitaszínházzal vár 14:45-kor szombat délután a Petőfi Udvar Cseh Tamás és Kormos István játékairól. Vitaindítónak a korból kiragadott helyzeteket mutatunk be résztvevőinknek. 16 órakor nyílik a Nemzeti Múzeum kiállítása, amely bemutatja, hogyan azonosították a sokat keresett Insula Pilup Sanctae Helenae templomát és magát a remeteséget múzeumbarát önkéntesek segítségével az MNM Nemzeti Régészeti Intézet szakemberei Taliándörögd határában.

16:30-kor Zenés Olvasósarokba várja a gyerekeket és a felnőtteket Varró Dani és a Mesecentrum.  Az este fellépői pedig már 18 órától váltják egymást a színpadon: Lékó Stefánia Vallomás c. lemezét mutatja be, utána a Maluridé, a Sena Dagadub és a Felső Tízezer játszik. 

Vasárnap is látható a pálos kolostor történetét bemutató kiállítás. 16:30-tól pedig kezdődik a zene a színpadon: a Fejnélküli Lovas, Moriones, a Lee Oliver Quartet és a Kollár-Klemencz Kamara4 zárja a hetet. 

Szeretettel várunk minden fesztiválozót a Petőfi Udvarban a Művészetek Völgyében!