A Petőfi Kulturális Ügynökség, a Magyar Kultúra Magazin, a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Magyar Nemzeti Múzeum közös szervezésű programsorozattal, koncertekkel, előadásokkal és beszélgetésekkel vár a PKÜ Petőfi Udvarban!

A PKÜ Petőfi Udvar szerdán már délután nyitva áll: 13:30-tól brunch-ra invitál a Petőfi Irodalmi Múzeum. 16:30-tól Juhász Anna és Csányi Vilmos etológus-író vár a színpadon mindenkit: az élőzenés beszélgetés során kiderül, mit gondol az elmúlt éveinket átszövő helyzetekről, a teremtő képzeletről, a kíváncsiságról a vágyakozásról.  18 órától Anna mellé Háy János érkezik új nagyregénye kapcsán, amiről állítja: „Könnyű azt szeretni, akit nem nehéz. Olyan ez a könyv, hogy bárki könnyedén bele tud kuckózni és épp olyan nehéz megválni tőle, mint az életünktől.” Boldog-boldogtalanság, transzgenerációs traumák, szeretet, döntések – dalban és szóban. Az este fellépői: Damara, Kiss GTibi és az Aranyakkord és Solére.

 

Csütörtökön nyomda-workshoppal indul a délután:  Készíts saját Kass-grafikákat, és tanuld meg a mélynyomás technikáját Novokrescsenszkov Tamás vándornyomdász workshopján! Aztán Bánatot váltunk szerelemre: Nagy László és Szécsi Margit felolvasószínházának segítségével. Vecsei H. Miklós, Hegedűs Bori, Tempfli Erik és Juhász Anna zenés, irodalmi koncertszínház keretében mutatják meg a XX. századi magyar irodalom egyik legfontosabb költőpárja, Nagy László és Szécsi Margit költők kettős hitrendszerét, amiben élet és halál, származás és megérkezés, költészet és szerelem, örök körforgásban szerepel. Az este fellépői: Egy5Egy, Kale Lulugyi, Qjúb: A kocka Kibontása, és Doggos.

Pénteken újra nyomda workshop - hogy mindenkinek legyen helye. Utána irodalom a színpadon:  „Lélek vagyok, élni szeretnék!” Krónika Radnóti Miklós utolsó hónapjaiból majd Élő trackCINCA Zalán Tiborral és Bérczesi Róberttel. Este pedig hatalmas buli várható: a Fran Palermo, Bércesi Robi és a Pandora Projekt adja a zenét hozzá!

A szombat és a varsárnap is igazán mozgalmas lesz a  Petőfi Udvarban - hamarosan jövünk a részletekkel!