A mohácsi KultúrKikötő kiemelt vendége Kassai Lajos, világhírű íjkészítő mester, a modernkori lovasíjászat megteremtője! Lajos 2023. év tavaszán már tartott teltházas előadást Mohácson, melyen összehasonlítottuk a busójárás népszokását a lovasíjász hagyománnyal. Ezen beszélgetés folytatására számíthatunk.

Kassai Lajos erős küldetéstudattal bír, melynek mentén építette - építi az életét. Kaposmérői központjában tanítványokat képez - az Életre oktat.
Május 25-én 18 órától egy interaktív előadás keretében hallhatjuk gondolatait széles értelemben vett modernitás és hagyomány összekapcsolódásáról. Hogy tudjuk megélni őseink hagyatékát a 21. században?


Kassai Lajos – íjkészítő mester – a modernkori lovasíjászat megteremtője 1960. szeptember 16-án született Kaposváron. A nyolcvanas évek közepétől íjkészítőként tevékenykedett, saját készítésű íjaival eredményes versenyző volt a terepíjász szakágban. Cs. Sebestyén Károly és Dr. Fábián Gyula munkássága alapján modern anyagok és technológiák felhasználásával rekonstruálta a honfoglalás kori magyar íjat, és elkezdte sorozatgyártását (elsőként a világon).
Alapmottója: „Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek."


Kassai Lajos az előadáson szívesen válaszol a közönség kérdésekre, amiket akár interneten is elküldhet a következő címre: barath850701@gmail.com. 

A rendezvény ingyenesen látogatható, de további programok szervezésére adományt elfogadunk!