Románia | Szatmár | Apa |

Apa község a Partiumban elültette Petőfi körtefájának oltványát!

SEE ENG BELOW

És ezzel egy Tündérkertet is megalapított! 

Apa a Partiumban, Szatmár megyében található. A településen a magyar lakosság aránya  20% alatti, de a református közösség összetartó. A Tündérkert avatást megelőző istentiszteleten több mint százan voltak, (többségük részt vett a kerti programban). A Tiszteletes a Tündérkert és a népi gyümölcsészet köré szőtte mondandóját  már az istentiszteleten is. 

A kertavató az istentisztelet után kezdődött. Az ünnepi megnyitót követően a Hálatelt szívvel jöttünk eléd-et énekelte el a kórus, majd a gyerekek Petőfi verseiből szavaltak. A 90. zsoltár után a gyülekezet átvonult a harangozói lakás kertjébe, a kórus elénekelte a Hallod magyar?-t. A fácskánál köszöntők hangzottak el és átvágták a magyar szalagot. A gyümölcsfákat ezután megöntözték és Petőfi körtefáját megáldották.  Az ünnepség a Himnusz eléneklésével zárult.

ENG

The village of Apa has planted a graft of Petőfi's pear tree in Partium, and thus also founded a Fairy Garden!

Apa is located in Partium, Szatmár County.The proportion of the Hungarian population in the settlement is less than 20%, but the Calvinist community is close-knit. There were more than a hundred people at the service preceding the inauguration of the Fairy Garden (most of them participated in the garden programme afterwards). The Reverend wove his message around the Fairy Garden and folk fruit growing, even at the service.