Magyarország | Jász-Nagykun-Szolnok vármegye | Jászberény | Blénessy J. út 4.

Egy kultudvar a jász hagyományőrzés jegyében - ahol Petőfi körtefája is gyökeret vert!

SEE ENG BELOW

Egy jász udvar a kultúrának szentelve. Egy udvar, melyben a zene, a dal, a tánc, a népművészet, a művészetek különböző ágai családias környezetben otthonra találnak. Egy udvar, melynek létrejöttét egy közösség igényelte, hogy összetartozásukat erősítve alkalomról-alkalomra mélyítsék ismereteik népi tárházát.

Egyesületünk 2009 óta szolgálja a magyar-jász hagyományaink megmaradásának, továbbadásának nemes ügyét. Világzenei koncerteket, táncházakat, előadásokat, bemutatókat, kézműves foglalkozásokat szervez, néprajzi kiadványokat jelentet meg. Kiemelten fontosnak tartjuk a helyi értékeinket, kialakult remek közösségünket. Programjaink szervezésében, megvalósításában elengedhetetlen partnerünk a Kiválóan Minősült, Jász-Nagykun-Szolnok megye Művészeti díjjal kitüntetett Jászberényi Hagyományőrző Együttes.

Jelen világunkban a táncházak nem tudnak már megférni a számukra kényelmetlen, hatalmas kulturális terek óriás falai közt, melyek próbákhoz és más összejövetelekhez nagyszerűek. A hagyomány visszavágyik a megszokott régi környezetébe: csűrbe, pajtába, házak udvarába. A feltöltődés összhangja így lesz teljes minden rendezvényen. A KultUdvar befogadó tere korlátozott létszámú, ezért előzetes regisztrációra van szükség a rendezvényeken való részvételhez.

ENG

A cultural courtyard in the spirit of Jász tradition! A courtyard in which music, song, dance, folk art and various branches of arts can find a home in a cosy environment. A courtyard which was desired by a community to strengthen their cohesion and enrich the storehouse of their folk knowledge.