Szlovákia | Nagyszombati kerület | Nagymegyer |

A pajta, amelyet a helyi néptáncosok építettek maguknak - és ma már fesztivál-, és táborhelyszín!

A Nagymegyeri Pajtaszínpad felépítésének ötlete 2018-ban merült fel. Akkoriban a polgári társulásunk még csak bérelt a várostól egy elhagyatott telket, ahol megkezdte ennek a pajtaszínpadnak az építését. A pajtaszínpad felépítése a helyi néptáncos közösség munkája révén jött létre. Későbbiekben ezt a területet megvásárolta a várostól.

A pajtaszínpad a megálmodott folklórközpont első részeként került átadásra 2019. szeptemberében. Alapvető célunk, hogy közösségi helyként funkcionáljon. Otthont ad a Megyer Táncegyüttesnek és a Kis Megyer és Csilizke Gyermek Néptáncegyüttesnek, továbbá különféle rendezvényeknek, fesztiváloknak, táncházaknak, koncerteknek, néptánctáboroknak, edzőtáboroknak. Célunk, hogy a pajtaszínpad Nagymegyer és a Csallóköz kulturális szívévé váljon.

ENG

The barn that local folk dancers built for themselves, today is a festival space and campsite! It hosts the Megyer Dance Ensemble and the Small Megyer and Csilizke Children's Folk Dance Ensemble, various events, festivals, dance houses, concerts, folk dance camps and training camps. Its goal is to become the cultural heart of Nagymegyer and Csallóköz!

cover: muzsa.sk