Ambrus Lajos és Kovács Gyula vár sok szeretettel és egy érdekes beszélgetéssel minden érdeklődőt Budapesten a Petőfi Media Group gondozásában a Kortárs Kiadónál megjelent Gyümölcsök és Praktikák a Tündérkertből c. kötetük bemutatására!

„A kert-ember hivatása, hogy megforgassa a földet, de faggassa az eget is. Csak odavalót plántáljon, humuszhoz, klímához és hagyományhoz valót, bölcsen csak ettől remélheti kertjének virágzását."

Ambrus Lajos József Attila-díjas író, pomológiai kiadványok szerzője és Kovács Gyula Prima Primissima díjas és Makovecz Imre-díjas erdész, a régi magyar gyümölcsök gyűjtője, szakértője lesz a Magyar Összetartozás Intézetének vendége.

A Petőfi Média Group gondozásában a Kortárs Kiadónál megjelent Gyümölcsök és praktikák a Tündérkertből egyszerre kézikönyv, almanach és forrásgyűjtemény. Szórakoztat, tanít és segítséget kínál a napi munkához. A praktikus, hétköznapi tudást adja át olyan kulturális és szakmai háttérrel, amely minden 21. századi, hagyományokhoz visszatalálni vágyó, gyümölcsészet iránt érdeklődő - akár laikus - számára is érthető, tanulható és követhető. És követni: megéri. 

Hogy miért? Kiss Péter így ajánlotta a kultúra.hu hasábjain:

„ A Gyümölcsök és praktikák a Tündérkertből beavatás. Tudomány, de a költői fajtából. Óda a gyümölcsökhöz, gazdag gyümölcstermesztési hagyományainkhoz. Meditációra invitáló képeskönyv, amely „kertembereket” akar belőlünk faragni. "

Időpont:  2024. május 29, 17 óra.

helyszín: az MCC budapesti központja (1113 Budapest, Tas vezér utca 3–7.),  Hunyadi Mátyás terem. A beszélgetést vezeti: Major Anita, a Magyar Összetartozás Intézetének igazgatóhelyettese.

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció  ITT. 

  Korábban a könyvről itt írtunk, Kiss Péter  ajánlója pedig  itt  olvasható.