Kovács Pétert édesapja tanította ecetet készíteni - és most a Petőfi Akadémia filmjében mindenkivel megosztja a titkokat!
- Rétesalma, batul, jóalma, húsvéti rozmaring, lánycsöcsű alma - sorolja a kiváló ecet-alapanyagokat Kovács Péter.
- A jó ecethez tiszta gyümölcs kell - nem csak külsejét tekintve tiszta, hanem nitrátmentes, vegyszermentes. Összeszedjük, mossuk, daráljuk, állni hagyjuk, ledaráljuk, ecethordóba tesszük - összegzi a folyamatokat. De mitől lesz igazán minőségi az etectünk? Mi tart az elkészítésében 2 évig?
A Petőfi Akadémia filmjei segítenek abban, hogy a tradíció évszázados tudása visszatanulható legyen. Hogy a 21. század modern embere kapcsolatot találhasson elődeivel - a ránk hagyott tudáson át.
Kövesd a sorozat filmjeit hétről hétre - vár a Petőfi Akadémia a Kultúra.hu Youtube-csatornáján!