A Pünkösddel elindul a fesztiválszezon: 4 napon át a táncosoké lesz Kővágóörs és környéke: jön a Kőfeszt - a szabad táncház! De lehet Pünkösdre készülni kézműveskedéssel, színházzal - és lehet egész hétvégén együtt ünnepelni a Kárpát-medence számos pajtájában és Tündérkertjében!

Pünkösd - pentekoszté: ötvenedik. A Húsvét utáni 50. napon a keresztény világ a Szentlélek kiáradását ünnepli. A fény, vidámság, öröm és közösség ünnepén a Kárpát-medence számos Tündérkertje és Kultúrpajtája készül izgalmas programokkal! És az év egyik legjelesebb néptáncos-eseménye is eljön: a Kőfeszt- Szabad Táncház négynapos ünneplésre hív!

A pünkösdi készülődés már maga igazi vidám szabadtéri közösségi ünnep: az ünnep vigíliáján Magyarnádalján, a Lábas pajtában a Körmendi Kastélyszínház Társulat vár a szezon egyik első szabadtéri előadására!

Május 26-án és 27-én Sárándon a Bihari Betyárképző foglalkozásain vehet részt minden érdeklődő: lesznek koncertek és előadások, gyerekfoglalkoztató kézműveskedés és gyerekkoncert - meg persze tánc!

Pünkösd hétvégéjén pedig a néptáncosoké lesz a Kővágóörsi Botond Pajta, és a környező települések: négy napon át vár mindenkit a Kőfeszt -Szabad Táncház! A Fesztivál központi helyszíne a Botond Pajta, de fellépnek zenészek és táncosok Mindszentkállán, Kékkúton, Révfülöpön, Badacsonyban és Köveskálon is péntek estétől hétfő estig! További infok itt.

Ezen kívül még számos pajtában ünnepelhetnek együtt az érdeklődők:  Nádasdon a Hétdombi Pajtában lehet majd kézműveskedni, lesz koncert és lesz pünkösdi király választás is! Az Őrségben, a Mediawave Pajták is igazán különleges programmal készülnek: a Ravazdi Őrhegy Udvarház Pajták Pünkösdi Improvzációkra várja a művészeket - és a közönséget!  A Kispáli Lábas Pajtában is ünnepelnek: koncert, tánc, népi játszóház várja a családokat. 

Az Őrségben is vidám Pünkösdre készülnek:  az  Őriszentpéteri Pajtaszínház Laposa Julcsi koncertjére invitál kicsiket és nagyokat!

És Baranyában is megadják a módját az ünneplésnek - az Orfűi Malmok kétnapos pünkösdi rendezvénnyel készül: lesz királyválasztás, zenés-mesés foglalkozás és kézműveskedés egész hétvégén! Részletek itt.

És  pünkösdölni lehet a Csiki Családnál, Vanyarcon is: lesz koncert és levesbetét-tanoda - hogy csak a két legkülönlegesebbet említsük!

Pünkösdkor is várnak a Tündérkertek és Kultúrpajták Kárpát-medence-szerte! Böngéssz az eseménynaptárban - és  merülj el a pünkösdi forgatagban 2023 tavaszán!