Péntektől vasárnapig Gyergyótól Vas vármegyéig, a Cimbaliband-tól a fiatal tehetségekig - szeptember utolsó teljes hétvégéjén igazán kitesznek magukért a Kultúrpajták és a Tündérkertek! A rendkívül sokszínű programkínálatban még kistraktor-mustrát is találhat aki szemfüles...

Szeptember 22-én kezdődik Gyergyószentmiklóson a fiatal tehetségek népi kavaldkádja.  Olyan előadással készülnek,  amely reprezentálja a gyergyószéki népdal-, népzene- és néptáncoktatás helyzetét, fontosságát. Vannak olyan települések, ahol évek óta kitűnő oktatók, szakemberek eredményes munkát folytatnak -  tanítványaik mutatják be néhány vagy éppen több éves szorgalmas munkájuk gyümölcsét a Szilágyi kertjében. Ugyanezen az estén, 22-én 200 km-re innen is magyar népzene szól: Magyarlapádon Nyitrai Tamás és Mihó Attila lép fel.

23-án szombaton a Szentgáli Tündérkert várja az érdeklődőket a gyönyörű őszi időben előadásokkal, ételkóstolóval és zenével, tánccal a kertben és a ref.énekkar épületében! Szüreti vigalomra hív Nádasdon a Hétdombi Kultúrpajta - lesz felvonulás különös és vicces eszközökkel, és nótaverseny meg tánc is - többek közt a Cimbaliband gondoskodik a jó hangulatról! Az Ilosvai-házban lezárul a Hepaj-feszt rendezvénysorozat: az ötödik évszak koncertjére várnak minden zeneszeretőt Nagyidára!

A Kispáli Lábas Pajtában pedig a Jeles Napok rendezvénysorozatot zárják - szintén nem szomorkodva: Szent-Mihály napi vigasságot rendeznek - lesz koncert, zene, tánc, szüreti fotózkodás, íjászkodás és persze gyerek kézműves-sarok sőt: kistraktor-mustra is!

De vasárnap is találhat programot az, aki szereti az irodalmat! Szeptember 19-e Tamási  Áron születésnapja - és szülőfalujában, Farkaslakán vasárnap ünneplik! Átadják a Tamási Áron-díjakat, fellép a Napkorona Népzenekör és a Déryné Társulat is!

És ez csak néhány - a rengetegből! További programok az Eseménynaptárban!