Ha nem is mindent, de sok mindent megvarrhatunk házilag - kézzel, de varrógéppel is! A Petőfi Akadémia 13. epizódjából azt is megtudhatjuk, hogyan álljunk neki! Vass Ágnes a gépi varrás alapjait is mindenki számára érthetően és követhetően magyarázza el!

Nagyanyáink pedálos Singer varrógépével mindent meg lehetett varrni házilag - ami a háborúk idején, majd a szocialista ruhaipar remekeinek regnálásakor igazi megváltást jelentett a stílusos, egyedi vagy tradicionális ruhák kedvelőinek. De ma is jól jön egy varrógép a háztartásban! A Petőfi Akadémia 13. epizódjából megtanulhatjuk, milyen egyszerűen és gyorsan lehet a segítségével nadrágot felvarrni vagy függöny alját beszegni!   Vass Ágnes más kislányként nagymamája mellett állt mikor ő varrt - és édesanyjától sajátította el a gépi varrás alapjait. A Petőfi Akadémia filmjében egy tornazsákot készíthetünk el Ágnessel lépésről lépésre. 

 

A Petőfi Akadémia hétről hétre elhozza a tradíció évszázados tudáskincsének ma is használatban lévő praktikus elemeit. Tanuljuk vissza együtt a régiek tudását! Petőfi Akadémia minden hétfőn új epizóddal a Kultúra.hu Youtube-csatornáján!