Szeretettel várják  a színjátszókat a IV. Zala Vármegyei Pajtaszínház Találkozóra!

A Nemzeti Művelődési Intézet Zala Vármegyei Igazgatósága és Kehidakustány Község Önkormányzata öt évvel ezelőtt a Komatál program záróeseményén álmodta meg a megyei pajtaszínház találkozót. Az alapot az országosan futó Pajtaszínház projekt és az egyre sokasodó amatőr színjátszó csoportok adták.

A III. fesztivál díszvendége és a zsűri elnöke Szabó Ágnes, a Gózon Gyula Kamaraszínház igazgatója, a Pajtaszínház program szakmai koordinátor,a a Magyar Teátrumi Társaság alelnöke volt. A résztvevőket Újvári Zsombor úr, a Vajdasági Magyar Szövetség szerbiai köztársasági parlamenti képviselője köszöntötte 2023-ban. A sokadalomban finom ételek és italok, népi ihletésű ajándéktárgyak és a hungarikum játszóház nyújtotta lehetőségek színesítették a Göcseji Tudásközpont kézműveseinek a bemutatóját.

2023-ban, a III. Zala Vármegyei Pajtaszínház Találkozón a zsűri döntése értelmében különdíjat kapott a Garabonciás Színtársulat Zalaszentgrótról. Harmadik helyezett lett az Imre Sándor Szeretetszínházért Egyesület Vonyarcvashegyről, második helyezést értek el a Kehidakustányi Pajtások és a találkozó első helyezettje a Sárvíz-menet Parti Arc lett Vasboldogasszonyból.

2024-ben is várják a jelentkezéseket az zala@nmi.hu e-mail címre! Részletes program hamarosan! 

.