Magyarország | Zala vármegye | Kehidakustány | Hunyadi János u. 20.

Kultúrpajta és tündérkert Kehidakustyánban!

SEE ENG BELOW

Kehidakustányban Tájház, Hagyományőrző udvar és Pajtaszínház is működik. A rendezvényhelyszíneket nem csak a falu lakossága és az itt üdülő vendégek, hanem a környékbeli települések lakosai is szívesen látogatják. A Tájház és a Mariska udvar együttese  az előtte álló szoknyás haranglábbal együtt a környék szimbólumává vált mára. Itt található a Zala-völgye egyik legnagyobb, bejárható gyógynövénykertje is. A bemutatott növényeket megnézni és megkóstolni is lehet.

A Hagyományőrző Mariska udvar rendezvényein szinte valamennyi élő népművészet - így az alkotó-, és az előadói népművészet is - képviselteti magát. Vannak nálunk néptánc, népzene, népi kézművesség, kiállítások és közös foglalkozások.  Minden programhoz kapcsolódik néhány helyi vagy környékbeli termék bemutatása, kóstolással és vásárlási lehetőséggel egybekötve. A Hagyományőrző Mariska udvar nem csak őrzi, de tovább is örökíti a település hagyományait, szokásait. A csoportok különösen szeretnek idejönni, mert mindig valami új érdekességet tanulhatnak, látnak vagy tapasztalnak meg, vagy akár kóstolhatnak egy dédanyáink receptje alapján készített kelt tésztát.

ENG

Kehidakustány has a Country House, a Traditional Court and a Barn Theatre. The ensemble of the Country House and Mariska Court, together with the skirted belfry in front of it, has become a symbol of the area today.  One of the largest herb gardens in the Zala Valley can also be found here. The presented plants can be both seen and tasted!