Tradicionális recept - vagy újragondolása? Gazdag ízek, ötletes tálalás, formabontó elképzelések? Mindnek helye van, a lényeg, hogy bográcsban készüljön az étel! A 23. Partiumi Magyar Napok Veress Ádám Főzőversenyére augusztus 15-ig lehet jelentkezni! Részletek alább!
A 23. Partiumi Magyar Napok legvidámabb és egyben legínycsiklandozóbb versenyére várják a jelentkezőket, hogy elkészítsék a legfinomabb bográcsos ételeiket. A csapatok bármilyen hagyományos ételt elkészíthetnek, lehet az sertés, birka, hal, vad, szárnyas vagy egyéb bográcsban készült étel, amelyeket szakmai zsűri fog értékelni. Idén egy igazi sztárséf, Sági Szilárd lesz a zsűri elnöke.
Ebben a versenyben nem csak az ételek kerülnek megmérettetésre, hanem az ízek mellett fontosak az ötletek, az innovációk és nem utolsó sorban a tálalás is. Legyen az egy tradicionális recept újragondolása, vagy egy merész, eddig sosem látott ízharmónia, itt minden elképzelésnek helye van.
Jelentkezés: Csorvási Bélánál a 0740 986 415-ös telefonszámon, augusztus 15-ig.
Amit a szervezők biztosítanak: egy szett sörasztal, víz, tűzifa, áramforrás. Fontos információ, hogy a tűzifával főző résztvevők, kötelező módon katlant kell használjanak, viszont a gázfőzők esetében ez nem szükséges.
A résztvevőknek augusztus 17-én, szombaton, a főzőverseny napján 8.30-ig van lehetőségük bepakolni, majd 9 órától kezdődik a verseny. Kipakolni pedig 15 és 17 óra között lehet, figyelembe véve az autómetes övezetre vonatkozó rendezvényi szabályozást.