Szerbia | Vajdaság | Palics |

Palicsi Vigadó és Zenepavilon A két épület a magyar szecesszió két gyöngyszeme a Palicsi-tó partján, a turisztikai övezet központjának számító Nagyparkban!

SEE ENG BELOW

A Palicsi Vigadó és Zenepavilon 1912-ben készült el Komor Marcel és Jakab Dezső tervei alapján. Egykor minden reggel és délután koncerteztek itt a környék zenészei a sétálók nagy örömére. Az utóbbi években egyre gyakrabban telnek meg ismét muzsikával ezek a több mint 110 éves építészeti műalkotások.

 

Május végén a FOLK MUSIC FEST népzenei fesztivál hozza ide Vajdaság és a Kárpát-medence legismertebb folk előadóit, júliusban és augusztusban pedig a Nyári Koncertek a Zenepavilonban rendezvényen lépnek fel több stílus képviselői ezeken a mindenki számára elérhető, szellős, de mégis fedett helyszíneken.

Az ősz Palicson is a szüretről, a betakarítási ünnepekről szól. A Szüreti Napok rendezvényen is ez a két épület a központi helyszíne a koncerteknek, előadásoknak, vásároknak, borkóstolóknak.

Célunk, hogy tavasztól őszig folyamatosan magyar kultúrával töltsük be a régió legjelentősebb idegenforgalmi célpontjának számító település két jellegzetes épületét.

The Palics Vigadó and Music Pavilion was built in 1912 according to the design of Marcel Komor and Dezső Jakab. Once upon a time, musicians from the area gave concerts here every morning and afternoon, much to the delight of walkers. Our goal is to fill the two characteristic buildings of the settlement, which is the most important tourist destination of the region, with Hungarian culture continuously from spring to autumn.