Magyarország | Vas vármegye | Szombathely | Árpád út 30.

Népi játszóházak, gyermek-és felnőtt-táborok, családi-és ünnepi rendezvények szervezése a népi hagyományőrzés jegyében egy tündérkert - a Beythe-kert - árnyas fái alatt!

SEE ENG BELOW


A Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Közalapítvány azzal a céllal jött létre, hogy a közel kétezer éves Szombathely-Savaria történelmi értékeit, hagyományait ápolja. Több mint 10 éven át segítette az ókori kultúra iránt érdeklődőket a római kor óta lakott település történetének, hagyományainak, életmódjának megismerésében. Az Alapítvány célja a hagyományok kutatása, őrzése és továbbadása, különös tekintettel a népi kismesterségekre, játékokra, szakralitásra, népi hiedelemvilágra. Az Alapítvány tevékenysége népi játszóházak, gyermek-és felnőtt-táborok, családi-és ünnepi rendezvények szervezése a népi hagyományőrzés jegyében: kézműves-oktatás, kézműves foglalkoztatók, hagyományőrző életmód táborok, játszóterek működtetése, különböző szervezetek rendezvényeinek színesítése. A természetes alapanyagokból, régi korok kézműves technikáival készített játékszerek, apró tárgyak munkálatai közben kipróbálhatják ügyességüket az alkotni vágyó kicsik és nagyok. Az animátorainkkal a gyerekek és játékos kedvű szüleik egyaránt jól szórakozhatnak és próbára tehetik ügyességüket, találékonyságukat. A látványos, humoros bemutatókba interaktívan bevonjuk a közönséget is! A Skanzent körbevevő növényvilág is autentikus: a Beythe-kert folyamatosan gyarapodó fa-állománya ősi magyar gyümölcsfajtákat őriz!

 

ENG

Organising folk playhouses, children's and adult's camps, family and festive events in the spirit of preserving folk traditions! At the events of the Savaria Historical Carnival Public Benefit Foundation young and old can learn in a fantastic atmosphere, playing and having fun!  The Vasi Skanzen is awaiting you!