Románia | Hargita | Csíkszereda | Petőfi Sándor 35.

Egy megvalósult gyerekkori álom!

2022-ben nyitotta meg kapuit Csíkszeredában a Zengő Tér - amellyel megvalósult Ádám Rebeka alapító gyerekkori álma.  A Zengő Térben van egy nyitott táncház-helyszín az udvaron, és egy csűr - kézműves foglalkozásoknak, előadásoknak és táncháznak -  bent pedig kiállítótér, teázó és közösségi helyszín (előadásokra, táncházra) várja a betérőt. 

Rebeka édesanyja, Ádám Katalin a pionírházban vezetett kézműves foglalkozásokat korábban. Két lánya itt nőt fel, sokszor besegítettek édesanyjuknak a kézműveskedés vagy a táncház vezetésébe. Rebeka iskolás volt még, mikor a pionírházban megszűntek a foglalkozások - és azóta vágyott arra, hogy újra találjon egy alkalmas helyet, ahol visszaidézheti ezeknek a gyerekkori rendezvényeknek a hangulatát.

A Petőfi utcai épületre 2018-ban talált rá, és támogatásokból 3 év alatt sikerült felújítani - és megnyitni a közösség számára  a Zengő Teret.  A házat a család tagjai saját preferenciáik mentén rendezték/lakták be -  a falakon láthatók Ádám Gyula népzenészeket, régi adatközlőket ábrázoló archív fotói  és Petrás Mária moldvai csángó kerámiaművész munkái is. 

 

forrás: liget.ro cover:  Ádám Gyula