Koncerteket, fesztivált és egy különleges, révészet-történeti programot tartogatnak a Pajták május 3. hétvégéjére!

Az év egyik első, többnapos fesztiválja várja a népzene rajongóit a hétvégén Palicson: jön a Folk Music Fest !

A Juhász zenekar szervezésében megvalósuló, immár 9. Folk Feszt két napon át vár kicsiket és nagyokat! Lesz gyerekzene, szerb tamburások, vajdasági és budapesti magyar zenekarok, gasztro-sarok, borutca - két teljes napon át!

A fesztivál helyszíne is igazi építészeti kuriózum. A Palicsi Vigadó magyaros szecessziós épületét 1912-ben nyitották meg. Többfunkciós épületnek szánták tervezői, Komor Marcell és Jakab Dezső. Fent, az emeleten báltermet, a földszinten éttermeket és cukrászdát álmodtak meg.  A tó felé nyitott hatalmas teraszok pihenésre csábítanak.  A Nagyterasz tervezésénél minden apró részletre figyeltek: érdemes megcsodálni még a kerítéslécek - amúgy Jakab Dezső figyelmét dicsérő - mesteri kimunkáltságát is!  De persze csak mikor pihen az ember két koncert közt - amiből  sokkal készülnek a szervezők! 

Nepomuki Szent János a révészek védőszentje. Május 20-án a Tiszacsegei Kultúrkamrában minden a révészekről szól majd! Lesz révészet-történelem és fotókiállítás a révészek életéről, irodalom, zene - és főzni is lehet majd!

És a jazzkedvelőknek is kínálnak programot a pajták: A Dombos Kultúrklubban a Borbély Mihály Trió ad koncertet! A világzene és a jazz határmezsgyéjén mozgó zenekar kamarazenei igényességű, egyszer melankolikus és elgondolkodtató, máskor vibráló és sodró lendületű improvizatív zenéjét a jazz különböző irányzatainak, valamint a Kárpát-medence és a Balkán népzenei örökségének ötvözése jellemzi, érdekes dallamfordulatokkal, olykor finoman áttetsző, máskor erőteljes ritmusokkal, illetve kortárs zenei elemekkel. Kihagyhatatlan, ha Kishegyes felé jár az ember!

Május 18-21 közt is várnak a Tündérkertek és Kultúrpajták az egész Kárpát-medencében! Mégtöbb esemény az Eseménynaptárban!