A terápiás leves lassan, gyöngyözve, hosszú időn át főzött csontleves. Erősíti a szervezet ellenállóképességét és regenerálja a bélbolyhokat. Induljon egészségben 2025!

A terápiás leves  nagyanyáink egész napon át főzött levese. Ma már tudjuk, miben áll gyógyhatása: a lassú, 80 fok körüli hőmérsékleten egész nap tartó főzéssel a szervezet számára esszenciális nyomelemek, ásványi anyagokés fehérjék oldódnak ki a csontból és porcokból, mint pl. a  a kalcium, magnézium, kálium, foszfor,  kollagén, glicerin, glutamin, hyaluronsav, glükozamin-szulfát és kondriotin-szulfát.

Ez az alaplé képes regenerálni a bélbolyhokat, a benne lévő glutamin a bél sejtjeinek legfőbb tápanyaga. Fontos, hogy mindig szabad tartásban nevelt állatból főzzük, hogy a hosszú főzés során ne oldhasson ki semmi más a csontokból, mint amire szükségünk van.

A recept nagyon egyszerű.

Hozzávalók:

Tyúk/ kacsa/libaleves

1 egész tyúk/ kacsa-liba levescsomag

1 nagy kanál természetes kősó vagy tengeri só

1 nagy fej vöröshagyma héjával együtt

1 fej fokhagyma

Marha csontleves

2-3 kg marha húsos, porcos csont

1 nagy kanál természetes kősó vagy tengeri só

1 nagy fej vöröshagyma héjával együtt

1 fej fokhagyma

Az utolsó főzési órában hozzáadható mindkét leveshez 1 kg sárgarépa, fehérrépa, zeller zöldség, tetszés szerint. Fűszerezhetjük is - babérlevél, kömény, sáfrány, bors is mehet bele ízlés szerint. 

Elkészítése:

A húst/csontot feltesszük főni. Amint felforrt és hab képződik, pár percig forraljuk, majd az edényt levesszük a tűzről és leöntjük a habos levet. Lemossuk a csontokat és húst, majd tiszta vízben feltesszük főni a levesünket. Mehet bele a só, a hagyma és a fokhagyma. 

Az elkészítés lényege a lassú főzés: a szárnyas levet minimum 6, a marhát minimum 12 órán át kell gyöngyözve főzni, hogy minden tápanyag kioldódjon a húsból és a csontokból. Nem szabad piszkálni, nem kell leszedni a zsírt a tetejéről és nem kell habozni sem (hiszen a habos első levet leöntöttük). 

A főzés vége előtt egy órával beletehetjük a  gyökérzöldségeket - de krumplit, paradicsomot és paprikát ebbe a levesbe nem szabad tenni.

Mikor elkészült, leszűrjük. A levet külön tároljuk, így napokig eláll a hűtőben, de le is fagyasztható. Kúraszerű alkalmazása során egy héten át naponta igyunk a léből egy csészével,  majd minden héten tartsunk egy leves-napot, amikor ez a leves valamilyen levesbetéttel ill. a benne főtt hússal lesz a fő étkezésünk. Hihetetlen roboráló hatását már az első hét után érezni fogjuk!