Házasember néptáncosok, táncoslábú nagyik, gyakorlóiskola és pajtanyitó!

Házasember Néptánctalálkozó a Bakalja Folk Csűrben! Az esemény, amelyen a házasember tánccsoportok megmutatják egymásnak az általuk tanultakat, megismerik egymást, és egy nagy közösséget alkotnak. Egész hétvégén vár mindenkit a zene és a tánc Bakalján!

 

A gyimesi emberek és a gyimesi hegyek évszázadok óta alakítják egymást, tanítják egymást. A kapcsolat a kettő közt hol kiváló, hol kevésbé - de a tudás, a tapasztalat így is, úgy is nemzedékről nemzedékre gyarapodik a tájról, természetről, táj és ember kapcsolatáról. Hogy pontosan hogyan?  Gyimesben a Tatros Part Csűrben Babai Dániel népi természetismeretről tartott előadásán kiderül!

Ősi magyar szőlőfajták nyomában járhatnak, tanulva szórakozhatnak a Heit Kultpince - Padalja Pincesor látogatói a hét végén.  Ambrus Lajos: Régi magyar szőlők c. könyvének bemutatóján előadást tart, este pedig koncert is várja  a közönséget!

Nyitórendezvénnyel vár  Nagyszékely!  A Két Torony Kultúrpajta kézműves foglalkozásokkal, divatbemutatóval, koncertekkel és mesejátékkal nyitja meg kapuit a nyári szezonra!

Hevesben, a bodonyi Édesalma Kultúrcsűrben a Gyakorlóiskola hallgatója lehet minden idelátogató és Pajta Művészeti Fesztivál is vár Bakonszegen a Bessenyei György Emlékházban! Lesznek helyi hagyományőrzők, Táncoslábú Nagyik és dixieland koncert is!

További izgalmas rendezvények az Eseménynaptárban!