A tinktúrák és macerátumok különböző módszerrel készülő növényi kivonatok, amelyeket hagyományosan gyógyászati célokra vagy aromaterápiában használnak. Elkészítésük figyelmet igényel, de bárki számára könnyen megtanulható. A Petőfoi Akadémia 7. epizódjában Pottyondi Ákos az Ürmös Porta vezetője avat be minket készítésük rejtelmeibe!

Víz, alkohol, olajok - különféle kivonatoló anyagok, amelyekkel hatóanyagokat lehet kinyerni a gyógynövényekből. De honnan tudjuk, hogy mihez melyik az ideális? A Petőfi Akadémia 7. epizódjából kiderül! 

„Nem túlzás azt állítani, hogy az anyatejjel szívtam magamba a gyógynövények ismeretét - meséli Pottyondi Ákos füvesember, az Ürmös Porta alapítója - hiszen édesanyám nagyon sokat foglalkozott és foglalkozik a mai napig gyógynövényekkel. "

És Ákos most meg is osztja a családból hozott és azóta csak gyarapított  tudást! 

 

A Petőfi Akadémia hétről hétre elhozza a tradíció évszázados tudáskincsének ma is használatban lévő praktikus elemeit. Tanuljuk vissza együtt a régiek tudását! Petőfi Akadémia minden hétfőn új epizóddal a Kultúra.hu Youtube-csatornáján!