Kakas Márton álnéven írt gasztronómiáról, de kedvenc bablevesét Jókaiként is emlegette — méghozzá a bőség szimbólumaként. Vajon mikor jönnek már el azok az idők, mikor térdig járunk a bablevesben?

„A Jókai-bableves történetében Jókai személye a legizgalmasabb"  kezdi Csíki Sándor gasztronómiai szakíró a Kultúra.hu új videójában. Sándor szenvedélyesen kutatja Jókai  alias Kakas Márton  és a gasztronómia kapcsolatát.  Kisfilmünkből kiderül, mikor emlegette először az író a bablevest, és milyen kontextusban. Martin Imre vendéglős pedig beenged minket a konyhába, hogy elleshessük, hogyan kell főzni az eredeti Jókai- bablevest úgy, hogy  még Kakas Márton se találjon benne kivetnivalót! Megismerhetjük a Gundel-féle Jókai-bablevest is. Vajon melyik a finomabb?