Az Őrségben vár mindenkit szeretettel Ambrus Lajos és Kovács Gyula a Petőfi Media Group és a Kortárs Kiadó és közös kiadásában megjelent különleges kötetük bemutatójára! Az eseményen Hrutka Róbert is fellép!

Ambrus Lajos és Kovács Gyula mutatja be Szentgyörgyvölgyben a praktikus tudással, gyönyörű képekkel és idézetekkel teli füzetet, amelyet ez évben, Gyümölcsoltó Boldogasszony napján vehetett először kézbe a közönség a Nemzeti Színházban tartott könyvbemutatón. Akkor és ott Demeter Szilárddal beszélgetett a két szerző - most pedig a közönséggel fog, sőt: Hrutka Róbert játéka is színesíti az eseményt!

A Gyümölcsök és praktikák a Tündérkertből egyszerre kézikönyv, almanach és forrásgyűjtemény. Szórakoztat, tanít és segítséget kínál a napi munkához. A praktikus, hétköznapi tudást adja át olyan kulturális és szakmai háttérrel, amely minden 21. századi, hagyományokhoz visszatalálni vágyó, gyümölcsészet iránt érdeklődő - akár laikus - számára is érthető, tanulható és követhető. És követni: megéri. Ahogy a szerzőpáros fogalmaz:

„A füzetben szereplő gyümölcsök oltvány formájában mind hozzáférhetők. Melléjük azt az ígéretet is tehetjük, hogy életenergiában, erőben, ízekben-zamatokban állják a nemzetközi összehasonlítást és versenyt. Állják az évszakok eltűnését is, az özönvízszerű esőzéseket, a tikkasztó, sivatagi klímát: mindent. Metaforikusan szólva: állják az olykor fagyos pannóniai szeleket, és jól bírják a zord időket. Az egyetemes világromlást is, amelyben élünk."

Időpont: május 18, 17:00

Helyszín: Szentgyörgyvölgy, Kossuth u 76.

A részvételi szándékot regisztrálni itt lehet.

A kötet a Petőfi Média Group gondozásában a Kortárs Kiadónál jelent meg. Részletes információk itt, a kultúra.hu ajánlója Kiss Péter tollából pedig itt olvasható.