A Hegypásztor Kör az elmúlt évek hagyományaihoz híven Hegyháti Főzőversenyt szervez a XVIII. Orbán-napi Hegyi Vigadalom programjaként idén a Vasvár Népfőiskolával együttműködésben, melyre szeretettel várja a Vasi-Hegyhát és a Vasi-Hegyhát Natúrpark településeinek, közösségeinek jelentkezését! Örömmel fogadjuk más tájegységek csapatainak jelentkezését is! Határidő: május 9, dél.

A Hegyháti Főzőversenyen a csapatok bármit főzhetnek, ami szabadtűzön, bográcsban, kondérban, flekken a helyszínen elkészíthető. Az értékeléskor előnyt jelent jellegzetes helyi ételeink, nagyanyáink hajdanvolt étkeinek elkészítése helyi receptek alapján, a helyi alapanyagok felhasználása.

Egy csapat több ételt is készíthet, de a főzőversenybe kizárólag egy étellel nevezhet be. Az ételeket szakemberekből álló zsűri értékeli. Az 1-3 helyezett csapat értékes díjakban részesül! Fődíj: éttermi ajándékutalvány, 50.000 Ft  értékben. 
A szakmai zsűri mellett idén közönségdíjat is kiosztunk. A legtöbb szavazatot elért csapat közönségdíjban részesül.

A verseny menete:
07.00 Előkészületek, csapatok főzése:
13.00 Az ételek zsűrizése
délutáni órákban: Eredményhirdetés

A főzési helyszínek: a Hegypásztor pincék körül. A csapatok főzési helyszínének kijelölése a szervezők által történik. A főzési helyszíneket sorszámmal jelöljük. A csapatok érkezéskor a főzési helyszínek közül választanak oly módon, hogy „húznak” egy helyszín sorszámot.

Amit a helyszínen a csapatok számára biztosítunk:
- tűzifa,
- ivóvíz
- A főzés alapanyagaihoz való hozzájárulás, csapatonként 15.000 Ft.

Amit a nevező csapatoktól elvárunk:
- A saját felhasználáson túl biztosítsanak a rendezvényre érkező vendégek részére minél több kóstoló adag ételt, amelynek alapján a vendégek véleményt formálhatnak és szavazhatnak a közönségdíjról.
- A kóstolás lehetőségéről minden csapat számára egységes táblát készítünk, amit kötelezően ki kell helyezniük a vendégek számára kialakított kínáló asztalon.
- A rendezvényre érkező vendégek számára oly módon alakítsanak ki kínáló pultot/asztalt, hogy
egyértelmű legyen számukra a kóstolás lehetősége.
- Gondoskodjanak a főzéshez szükséges alapanyagokról, (fűszerek, kenyér…), eszközökről (bogrács, állványzat…).
- Gondoskodjanak egy asztalról a főzés területén, ahol az alapanyagok és az eszközök
higiénikusan elhelyezhetők.

A zsűrizés menete:
A benevezett ételek zsűrizése a Hegypásztor pincék egyik épületében történik.
A zsűri számára egy vagy több tálon kérjük feltálalni az elkészített ételt, az étel típusától
függően. A tálakat a csapatok hozzák magukkal.
Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az ízléses tálalás értékeléskor többletpontokat jelenthet.

Nevezési határidő:
2025. május 9. (péntek) 12.00

Jelentkezéskor kérjük adja meg:
- a csapat nevét,
- a település / szervezet nevét,
- a csapat vezetőjének nevét,
- a csapat vezetőjének telefonszámát és e-mail címét.

Bővebb információ, jelentkezés:
Hegypásztor Kör
Nagy Krisztina
+36-30-5858-322
nagy.kriszta@hegypasztor.hu