Zugló első közösségi kertjében, a Zsálya Kertben jártunk, és elhoztuk a komposztálás titkát!

Gyöngyösi Emese, az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet vezető kutatója kalauzolásával ismerkedhetünk  meg a komposztálás rejtelmeivel a Petőfi Akadémia új epizódjában. 

Mit lehet bedobni egy komposztálóba? Minden konyhai hulladék és gyümölcs mehet? Vajon a déligyümölcs héja pl. miért nem jó?

Mennyi idő alatt lesz komposzt a növényi hulladékból és hogyan gazdagíthatjuk vele a talajt?

Kiderül a  Petőfi Akadémia új epizódjából hétfőn!

A Petőfi Akadémia videói hétről hétre elhozzák a tudást, amelyet őseink évszázadokon át gyűjtögettek. Tapasztalataik, módszereik, mai, modern életünkbe is beilleszthető praktikáik könnyen elsajátíthatók a sorozat videóiból. Tarts a Petőfi Akadémiával hétről hétre - és tanuljuk vissza együtt a hasznos tudást!