Zugló első közösségi kertjében, a Zsálya Kertben jártunk, és elhoztuk a komposztálás titkát!
Gyöngyösi Emese, az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet vezető kutatója kalauzolásával ismerkedhetünk meg a komposztálás rejtelmeivel a Petőfi Akadémia új epizódjában.
Mit lehet bedobni egy komposztálóba? Minden konyhai hulladék és gyümölcs mehet? Vajon a déligyümölcs héja pl. miért nem jó?
Mennyi idő alatt lesz komposzt a növényi hulladékból és hogyan gazdagíthatjuk vele a talajt?
Kiderül a Petőfi Akadémia új epizódjából hétfőn!
A Petőfi Akadémia videói hétről hétre elhozzák a tudást, amelyet őseink évszázadokon át gyűjtögettek. Tapasztalataik, módszereik, mai, modern életünkbe is beilleszthető praktikáik könnyen elsajátíthatók a sorozat videóiból. Tarts a Petőfi Akadémiával hétről hétre - és tanuljuk vissza együtt a hasznos tudást!